Home > NIEUWS
 
 

NIEUWS

Nieuw klavier voor Huissens carillon!

Het in 1965 ingebruikgenomen carillon was al vele jaren toe aan een nieuw klavier. Nu gaat het er eindelijk van komen. Koninklijke Eijsbouts heeft de opdracht gekregen om dit jaar een nieuw klavier te plaatsen. Ook zullen de draadregelaars vervangen worden waardoor vooral de toetsen voor de laagste klokken beter afgesteld kunnen worden. Een grote verbetering voor dit fraaie P&F-carillon.

Bach- & Beiaarddag op Venloos Carillon

21 maart is de verjaardag van Bach. Door heel het land spelen beiaardiers zijn muziek op het carillon. Zo ook in Venlo van 12-13 uur.
Je hoort ondermeer:
-Drie Preludes uit das wohltemperierte Klavier (BWV868-867-850)
-Wir setzen uns mit Tränen nieder (uit Matheus passie BWV244)
-Buß und Reu knirscht (uit Matheus passie BWV244)
-Wer nur den lieben Gott (Choralvorspiel BWV 691a)
-Variaties op het passiekoraal “O Hoofd vol bloed en wonden”
-Air (uit de 3de orkestsuite BWV1068)
-Die bittre Leidenszeit beginnet abermals (BWV450)
-Gib dich zufrieden und sei stille (BWV511)
-Mein Jesu, was für Seelenweh (BWV487)

Beiaardier Huissen

Met ingang van 11 november 2016 ben ik beiaardier geworden van de stadstoren in Huissen. Het carillon, gegoten in 1965 door Petit&Fritsen, telt 48 klokken en transponeert een kwart omhoog (F1). De speeltijd is 2 x per maand op vrijdag van 15.00-16.00 uur.

Bronzen Merlet

Zondag 28 augustus 2016 mocht ik de 8ste en laatste 'Bronzen Merlet' ontvangen vanwege de culturele verdiensten voor de gemeente Cuijk. Erg trots natuurlijk omdat ik 8 jaar geleden ook al de 1ste Cuijkse Cultuurprijs mocht ontvangen. Daarnaast blijkt ook nog in de Beeldentuin 8 merletten te staan waarvan er 1 het Cuijkse carillon als thema heeft. Super trots dus!

Ave Maria op CD project Limburgse Componisten

Onlangs is er een CD gereed gekomen van werk van de Stichting Limburgse Componisten. Een van deze werken is van mijn hand: Ave Maria (1984), wat ik heb opgedragen aan mijn vrouw Gita. De sopraan is Fenna Ograjensek en het orgel wordt bespeeld door Jo Louppen Het commentaar van de recensent voor dit werk heb ik bijgevoegd.

 

5. Ave Maria: Marcel Siebers

Talloze componisten hebben zich –met wisselend succes- aan de tekst van het Weesgegroet ‘heran gemacht’. Huwelijksmissen werden onder die zang afgesloten met de bloemlegging door de bruid bij het Mariabeeld, een ‘onderonsje tussen vrouwen’. Gounod plakte zijn melodie boven Bach’s prelude in C,  Schubert’s versie wordt geweld aangedaan, doordat men de originele Latijnse tekst onder diens [eigenlijk wat sombere] melodie probeert te wringen.

De hier klinkende toonzetting heeft een onverbloemd-weldadig romantisch idioom, waar de zangeres prachtig vrijuit op inspeelt. Let op de klassieke herhaling: die komt –zoals het hoort- bij Sancta Maria, zo zal je de andere melodische motieven van het begin als vanzelf terug herkennen [en kun je ook nog de zijden lingerie-registratie rond Nunc et in hora opmerken!].

André Stolwijk

 

Benefietconcert bracht €1500,- voor muziekinstrumentjes!

Het “Gulden Euro Trio” gaf afgelopen zondag een concert waarbij de opbrengst bestemd is voor muziekinstrumentjes voor de kinderen in het AZC te Grave. Voorafgaand aan het concert vertelde Stanley Pashouwers van Stichting ‘De Vrolijkheid’, die werkzaam is in dat AZC, op welke manier zij daar vluchtelingenkinderen de structurele mogelijkheid bieden om iets positiefs te doen, om kind te kunnen zijn en om zich te kunnen uiten zonder taal.
De belangstelling was onverwacht groot, een meer dan uitverkochte zaal, maar de vrijwilligers van intercultureel centrum ‘Safina’ (in traditionele kledij) konden de drukte prima aan. Het gehoopte eindbedrag van € 1000,- werd ruimschoots overtroffen. Uiteindelijk is er € 1479,20 bijeengebracht. De prachtige ambiance bij La TerTulia in combinatie met de muziek, de verzorging en de aanwezigen zelf, gaf de toehoorder een behaaglijk ‘thuisgevoel’.
Naast het “Gulden Euro Trio” verzorgde de uit Iran afkomstige Eshan enkele liederen in zijn moedertaal. Alles bij elkaar een mooie en vooral geslaagde culturele happening waar met tevredenheid op kan worden teruggezien. 
Op 12 maart gaat het trio de instrumentjes in het AZC Grave bezorgen en doet dat met een klein concertje waarbij de kinderen meteen mogen meespelen.

Benefietconcert G.€.T. voor de vluchtelingen

"EEN NIEUW JAAR, EEN NIEUW THUIS" dat is de slogan voor dit concert.
Concertgever is het "Gulden Euro Trio" (zie ook www.guldeneurotrio.eu) wat met het programma: "Euro Suite & ander wisselgeld" een muzikale reis door Europa gaat maken omlijst met sfeerbeelden op de achtergrond. Verder zal Intercultureel Centrum 'Safina' zorgen voor hapjes en drankjes in oriëntaalse sfeer. De entree bedraagt € 15,00 en is inclusief hapjes en drankjes. De opbrengst gaat naar het goede doel, daarvoor zijn we in overleg met Vluchtelingenwerk Cuijk. 
Wij willen door deze actie een positief signaal afgeven. 
Datum: 31 januari, 14.00 - 18.00 uur
Locatie: Tertulia, Hantert 6 Cuijk- St.Agatha
Entree: € 15,00
 
CD-project 'Gulden €uro Trio'

Onlangs hebben twee studio sessies plaats gevonden voor opnames van een groot deel van de 30-delige "€uro Suite & Other Change". De opnames vonden plaats bij PARS in Milsbeek. Er zullen nog 2 sessies nodig zijn om de complete suite af te ronden. Het ligt in de bedoeling dat deze zomer (2015) een CD met 18 werkjes gepresenteerd kan worden. Op termijn zullen korte fragmenten van alle nummers op de website te horen zijn. Kijk daarom regelmatig op de GET-site. Inmiddels is de introductie-clip op de site ook aangepast. Het streven is dat medio 2016 alle 30 nummers op de gevoelige plaat zijn vastgelegd.
Andrea aan het 'strijken'.

Gulden €uro Trio opende nieuw semester VHS in Kleve

Vrijdag 30 januari jl. speelden we in de aula van de Volkshochschule te Kleve. Er was maar plaats voor 90 personen maar de toegang-deur werd opengehouden zodat er meer mensen konden meegenieten met de aanstekelijke muziek. We speelden een selectie uit onze "€uro Suite" en wat 'ander wisselgeld'. De landen-tafereeltjes werden omlijst met een sfeervolle PowerPoint achtergrond. Het veel gehoorde commentaar was: 'So eine tolle Kombination, Musik und Bilder' & 'Noch nie so etwas spezielles gesehen und angehört, Super!' Nou daar kunnen we het wel weer even mee doen. Zie hieronder de recensie:
 
Onverwacht grote opkomst bij concert Rockenhausen (Pfalz)
Wie had dat gedacht: een stadje van amper 5000 inwoners, een klein carillon aan de gevel van een museum, slecht weer op komst, tóch waren er zo'n 200 toeschouwers die de regen trotseerden en gefascineerd bleven luisteren zelfs toen het écht losbarstte. Kan dat bij ons nou niet..... of zijn we zo verwent? 

Köln-Deutz in vakantiestemming door G.€.T.

Hoe kom je eigenlijk beter in de stemming om op reis te gaan dan naar een concert van het Gulden €uro Trio te luisteren. Ook in Köln-Deutz mochten de mensen dat beleven op 13 juli 2014 en waren, ondanks de WM-finale, met enkele tientallen aanwezigen getuige van ons optreden.

Voorspeelmiddag pianoleerlingen succes!

Zondag 30 maart jl speelden mijn pianoleerlingen voor hun familieleden en bekenden in de Martinuskerk te Cuijk. Bijna 100 mensen waren getuige van deze leuke- en sfeervolle middag.

En.... nu weer enthousiaste reacties in Boxmeer met het "Gulden €uro Trio"!

         "Weijertheater" Boxmeer bij afsluiting van de Boekenweek op zondag 16 maart 2014.

Gulden €uro Trio ook klinkend succes in Mill


Zondag 26 januari j.l. mochten we voor een nagenoeg volle zaal in Cultureel Centrum "Myllesweerd" het publiek plezieren met onze aanstekelijke muziek. Op naar ons volgend concert in de regio: 16 maart 14.30 uur in het Weijertheater te Boxmeer. MIS DIT NIET!

Lovende reacties voor Gulden €uro Trio in Mülheim
              

Zondag 17 november (2013) speelden we onze 23-delige Euro Suite voor het eerst integraal voor publiek. Ook onze PowerPoint-achtergrond gaf een extra dimensie aan de performance. Het was een geweldige ervaring om zoveel mooie, lieve, enthousiaste  en spontane reacties uit het publiek te horen. Zij wisten niet wat ze konden verwachten van onze muzikale reis door Europa maar wat waren ze opgetogen!  Gelukkig hadden we 2 toegiften achter de hand. Hieronder de recensie:

 

Lees meer:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MarcelSiebers.nl © 2004 - 2019, made by WepIT | content by Marcel Siebers